Newspage

Kitesurfing på Öland och i Kalmar

Kitesurfing är en form av segling för en stående person på en bräda. Med vinden åker man framåt med hjälp av en kraftdrake. Sporten kan beskrivas som en kombination av wakeboarding och segling.

Vill du lära dig grunderna inom kitesurfing på Öland och i Kalmar? Kitekurs Öland har en grundutbildning där ni får lära er att kitesurfa från grunden antingen i Kalmar eller på Öland. Kitekurs Öland håller till i Kleva som ligger ungefär 2 km norr om Mörbylånga.

Grundkursen i kitesurfing inleds med teori, manövrering, riggning och inlärning av vindfönstret. När sedan vattenpasset börjar får du lära dig säkerhet, bodydrag, self rescue, samt starta och landa. I slutet av kursen ges feedback om vad du ska tänka och öva på inför nästa gång. Ifall du redan har gått grundutbildningen inom kitesurfing finns det en fortsättningskurs för dig som vill lära dig mer om kitesurfing. Den här kursen kan skräddarsys efter dina önskemål!

När det gäller säkerheten i vattnet förmedlar kitekurs Öland denna på ett roligt sätt genom sin långa erfarenhet och breda kunskap. Instruktörerna på kitekurs Öland har alla genomgått KITEKALLE’s utbildning inom säkerhet och kitesurfing. Detta för att kunna erbjuda hög säkerhet och trygghet ute på vattnet.

Prova på kitesurfing med dina vänner eller familj och få en fartfylld dag! Kitekurs Öland erbjuder flera olika val av kurser inom kitesurfing.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln