Newspage

Aluminiumbåten – En båt i toppklass

Under de senaste åren har aluminiumbåtar blivit mycket populära. När det blev mer och mer populärt dök många nya fartygstillverkare och modeller upp på marknaden, från små kryssare till stora kabinbåtar. Det är ingen överraskning att aluminiumbåtar är så populära. Aluminium gör också båtar lättare, effektivare i vattnet och förbrukar mindre bränsle. Vilket är ett väldigt välkommet när bensinpriserna idag ligger på en historisk hög nivå. Aluminiumbåten skrov är samtidigt mycket robust och risken för punktering i en kollision är mycket låg. Detta innebär en ökad säkerhet på vattnet med den här typen av båt.

Med en aluminiumbåt får du en lätt och hållbar båt som nästan är underhållsfri. Beroende på skadan är det enkelt att reparera aluminiumbåtar. Om det är en kraschad aluminiumbåt blir det förstås svårare, men det är lättare att reparera skadorna genom att svetsa aluminiumbåten. Därefter behöver du bara lacka din aluminiumbåt på nytt.

Nackdelen som ofta påpekas är att jämfört plastskrovsbåtar är aluminiumskrovsbåtar kan vara svåra att dölja skadan på även efter reparation. Den skadade aluminiumbåten är lätt att identifiera, men detta är ett pris man får betala med tanke på aluminiumbåtens övriga fördelar. Dessutom finns det nästan inga nackdelar med aluminiumbåtar!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln