Newspage

Öka effektiviteten på arbetsplatsen med hjälp av ergonomi

För att du ska kunna maximera effektiviteten och ergonomin när du använder din dator på jobbet eller hemma behöver du rätt utrustning. Vi hjälper dig att komma till vad du behöver!

Datormus och tangentbord

Det finns många tangentbord i olika former och storlekar. Det är viktigt att komma ihåg att skrivandet ska vara bra och det ska vara rent, eftersom du ofta skriver på det med fingrar och händer. Så hur håller du tangentbordet rent? Det finns många olika sätt att göra detta, till exempel kan du använda tryckluft för att spruta den mellan knapparna för att blåsa bort damm, hudavlagringar och hårstrån. Beroende på typ av tangentbord kan du kanske ta bort knapparna och rengöra dem separat i ett bad med diskmedel. Men det enklaste sättet är att använda ett vattentätt och tvättbart tangentbord. Till exempel finns det även tangentbord av glas, som enkelt kan rengöras med ytdesinfektionsmedel och mikrofiberduk.

När det gäller datormöss, finns det olika former på dem, var och en med sina egna egenskaper. Dessa kan vara ytterligare knappar som kan programmeras för att utföra olika funktioner på datorn. Men den mest flexibla är definitivt en trådlös datormus, eller också kallad en Bluetooth-mus. Det är väldigt flexibelt eftersom det är en helt trådlös mus! Det betyder att du inte behöver oroa dig för att kabeln trasslar in sig i något, och också för att du kan placera den var du vill för att få maximal komfort. Det finns även olika former på datormöss som hjälper till med komforten, men det är väldigt personligt när det gäller vissa former.

Andra tillbehör

Beroende på vad du gör eller arbetar på fritiden behöver du säkert olika tillbehör. Detta kan vara vad som helst i hygrometern, eller om du är en tekniker inuti en dator och behöver ta reda på temperaturen på något kan det vara en lasertermometer. Eller, om du är mer engagerad i rit- eller grafisk design, kanske du kan använda en lampa eller ritbord med en skärm i kombination med rithandskar? Ja, det finns många olika saker att välja mellan beroende på ditt arbetsområde. Proffsen på Brollz.se har samlat allt till ett bra pris, från tvättbara tangentbord, trådlösa möss, HDMI -kablar och adaptrar med mera!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln