Newspage

Få en ergonomisk arbetsplats

Idag utförs många arbetsuppgifter medans du sitter ned, t.ex. när du arbetar med datorer. Yrkesförare är ett annat exempel på en yrkesgrupp som spenderar stor del av sin dag sittandes.

Problem till följd av stillasittande

Ett stillasittande liv utan avbrott kan vara mycket långt. Som stillasittande är de större muskelgrupperna i din kropp inaktiva och din energimetabolism är lägre än normalt. En stillasittande livsstil har visat sig ökad risk för hjärt -kärlsjukdom, typ 2 -diabetes, fetma, vissa många former av cancer. Men om du tränar på andra områden kommer risken att minska. Muskler, senor, ben, brosk, ligament och nerver kan också påverkas negativt av stillasittande, vilket leder till en ohälsosamt liv. Muskler och leder måste hela tiden vara igång för att bibehålla styrka och rörlighet i kroppen.

När du arbetar i en stol är det viktigt att du är i en bekväm position och stolen du använder känns bekväm. Då är det viktigt att ha en ergonomisk stol, vilket innebär att stolen måste kunna justeras på ett enkelt sätt. Arbetshöjden och räckvidden måste anpassas till uppgiften, och individen och armen måste kunna lättas upp.

Vart kan man köpa ergonomiska möbler till arbetsplatsen?

Sedan finns det ErgoComfort, som strävar efter att göra alla arbetsplatser ergonomiska och främja allas hälsa. Från ergonomiska arbetsstolar till andra ergonomiska hjälpmedel, till exempel flera modeller av ergonomiska tangentbord och olika ergonomiska möss.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln