Newspage

Välj rätt fönster till ditt hem?

Att byta fönster i ditt hem är en stor och viktig investering. Därför, innan du köper fönster, rekommenderar vi att du läser den här artikeln för att fullt ut förstå produkterna på marknaden. Vi rekommenderar också att du beställer installation när du köper fönster och fönsterdörrar.

Hur väljer man rätt fönster?

Välj fönster som passar ditt hem. Tveka inte att välja rätt material för ditt hem. I äldre hus matchas det vanligtvis med fönster i massivt trä för att ge det en skön känsla. Vid behov kan aluminium- och aluminiumfönster läggas till som yttermaterial för att minimera framtida underhåll. Du måste också se till att U-värdet (frigiven energi) i det nya fönstret är lämpligt. Ju mindre siffra, desto bättre. Vid byte av villafönster är det bäst att välja fönster med ett maximalt U-värde på 1,11,2 för att förbättra komforten inomhus, skydda miljön och minska uppvärmningskostnaderna. 3-glasfönster är ett populärt val när det gäller fönster med bra isolering och egenskaper.

Fast eller öppningsbart?

Du kan ha båda. Vi rekommenderar att du har minst ett öppningsbart fönster i varje rum. Fördelen med fasta fönster är att de har en stor glasyta. Detta ökar ljusets hastighet, eliminerar behovet av fönsterlås och är lite billigare än fönster. Du måste dock se till att den enkelt kan rengöras från utsidan och att alla rum är ventilerade (eller har tillräcklig ventilation).

Vilken storlek?

Vid köp av nya fönster, ange modulstorlek eller ramstorlek för varje fönster. Modulstorleken är storleken på hålet i väggen som ska sättas in i fönstret, och ramens yttre storlek är hela fönstret. För båda storlekarna, ta bort innerfodret för noggrann mätning. Storleken på modulen är vanligtvis cirka 2 cm större än karmens ytterstorlek och kan justeras genom att styra (isolera) runt fönstret.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln