Newspage

Vad är PVC och vad används det till?

Plast är ett populärt material när det kommer till produkter av alla olika former, ett bra exempel på ett populärt användningsområde där man stöter på PVC vardagligen är i PVC-takdukar. Även om plast har en stor miljöpåverkan då naturen inte kan bryta ner den, flisas den ner istället till mikroplast som skadar djur genom förtäring och miljön då den inte bryts ner. Även på grund av är det en vardaglig närvaro hos människan. Människan använder plasten för att lösa flera problem som uppstår i vardagen i hela samhället.

PVC-plast

PVC är den tredje mest tillverkade plastpolymeren, den förekommer i allt från kreditkort till exempelvis möbler. PVC kommer i hård PVC, som används för till exempel grammofonskivor, resväskor eller takrännor. Men även mjuk PVC finns som används till exempelvis som ett lager på regnjackor, gummigolv, trädgårdsslangar men även som skumplast i möbler. PVC plastens egenskaper gör den perfekt till att användas för exempelvis partytält eller som takduk av PVC. Egenskaperna hos PVC-plasten gör den tålig och gör det möjligt när den används till partytält att du kan ha tältet uppe året runt, tillaga mat eller grilla i tältet om de exempelvis skulle regna, tillåter dig att planera in event där krav på brandskydd förekommer. PVC tälten, även om det inte är ett partytält, som är brandsäkra ger hög säkerhet för de som vistas under tältet med tanke på dess brandsäkra egenskaper

När takläggare lägger om tak i Kalmar, Målilla eller Oskarshamn exempelvis stöter takläggarna på detta ganska ofta då PVC är ett populärt val som takduk med tanke på dess egenskaper. PVC är som nämnt innan ett bra val med tanke på kostnaden av PVC-plaster, flexibiliteten, säkerhet och dess motstånd mot hål och repor gör denna plast till ett bra val som tak. Takduk av PVC har även lång livslängd samt att materialet håller tätt vilket gör att den motverkar fuktskador pågrund av att plasten andas. Så inte håller bara PVC-takdukar fukt ute, utan den släpper ut fukt som befinner sig under plasten.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln