Newspage

Uppgradera er konferenslösning – Ett viktigt steg i företaget utveckling

I den nuvarande världsläget har det varit en nödvändigt för företag att kunna delta i och hålla videokonferenser. Det behöver inte vara för svårt att hålla i en enkel videokonferens, men för att ta videokonferensen till nästa nivå behöver du en helt annan utrustning. Allt som du verkligen behöver är en webbkamera och mjukvara som Microsoft Teams eller Zoom som är de två populäraste.

Webbkameran – En smidig och flexibel kamera för vardagen

Webbkameran finns inbyggd i de allra flesta bärbara datorer och är mycket flexibel och smidig för vardagligt bruk, men om du har flexibilitet måste du verkligen offra kvalitet på samtalet. I många bärbara datorer finner mycket dåliga kameror som faktiskt inte går att använda till något vettigt, även de dyraste modellerna har sådana kameror. Detta är det enklaste sättet att hålla en videokonferens då i princip kan alla använda den utrustning de äger. Den här utrustningen passar bra för att hålla kontakten med kolleger, men kan ge ett dåligt intryck inför kunder. Bildkvaliteten på webbkameran är mycket viktig eftersom den ger ett mer professionellt utseende, vilket kan vara avgörande i vissa situationer.

Extern kamera och mikrofon

Nästa steg är att införskaffa en extern kamera och en extern mikrofon. På så sätt kan du förbättra kvaliteten avsevärt, vilket leder till bättre möten och ger ett bättre intryck hos kunder. Videokonferenser är i princip samma sak som verkliga konferenser. Det viktiga är att lämna ett gott intryck på kunder och potentiella kunder för att öka chansen att sälja era tjänster, produkter eller lösningar. Den externa kameran och mikrofonen ger dig bra bildkvalitet och ljud, vilket absolut kommer att uppskattas av de andra i mötet. Det är dock viktigt att placera kameran och mikrofonen på rätt plats för att få en så bra vinkel som möjligt.

Professionella konferenslösningar

Det sista alternativet är att anlita ett företag som sysslar med just video- och telekonferenslösningar. Detta gör dina möten så effektiva och smidiga som möjligt. Lösningen ovanför med extern kamera och mikrofon är bra, men problemet med lösningen är användarvänligheten. Du vill såklart enkelt kunna sätta upp ett möte, utan att något ska krångla. LAV erbjuder den här typen av tjänster när det gäller konferensteknik och AV -teknik. Detta kommer att höja din videokonferens till en ny nivå som kommer att spara dig mycket tid och tjäna dig mer pengar framöver. Tekniken kan enkelt integreras i era system genom exempelvis att ansluta persienner till projektorn eller trycka på en knapp för att kontakta huvudkontoret i New York etc.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln