Newspage

Rolig aktivitet för hela familjen i höst

Att fiska med nät är smidigt och enkelt, och fisken smakar lika bra som alla andra fiskar du fångar med fiskespö. Det är inte lätt att börja med nätfiske, och liksom allt annat är det svårt att veta vilken utrustning du behöver, hur du gör det och vilka regler som gäller när du fiskar. Det här är en kort fiskeguide, mycket lämplig för nybörjare, men också för dem med lite erfarenhet som redan kan grunderna.

Det första du behöver göra är att välja rätt fiskenät. Detta är den viktigaste delen för att fisken inte ska komma undan och slinka igenom nätet. Du kan välja rätt nät genom att känna till fisken du vill fånga. Alla fiskar behöver olika typer av nät, med olika maskor och trådtjocklekar. Det är oftast lättare att fiska med tunna linjer, men risken för att fisken sliter sig loss är mycket högre. När du vill fånga mycket fisk fungerar en tunnare linje bäst, och det spelar ingen roll om nätet går sönder. Tjockare nät kommer att hålla längre, men färre fiskar fångas i näten. Det är upp till dig att välja vad som passar dig bäst.

På sommaren och hösten åker många till sjöss och ut i sjöar med sina båtar. Det är lätt att fiska med ett nät från en båt, men det är inte lätt att lägga ut ett fiskenät. När du lägger nätet från roddbåten finns det två viktiga saker. En person ror båten medans den andra personen försiktigt lägger ut nätet. Försök också att undvika sträckta nät, vilket kommer att göra det svårare för fisken att trassla in sig i och fastna i nätet. Kom också ihåg att fiskenätet inte ska vara ute i flera dagar, eftersom det kommer att leda till att fisken dör. På laxen.com hittar du ett stort utbud av fiskenät, kräftburar och allt du behöver för att fiska med nät.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln