Newspage

Golv av träklinker: Hur du gör ditt hem mer lyxigt

Det råder ingen tvekan om att träklinker kan ge ett lyxigt intryck i varje hem. Men många är osäkra på hur de ska installeras och vilken typ de ska välja. I det här blogginlägget går vi igenom stegen för att installera träplattor i ditt hem och ger dig några tips om vilken typ av trä du ska använda. Så om du vill göra ditt hem mer lyxigt, läs vidare!

Vad är träklinker och vad används det till?

Klinker är en sorts bränd platta av sten- eller flintgods som man vanligtvis brukar ha som golv men fungerar även som väggar, trappor och i badrum. Träklinker är en klinkerplatta som har utseendet av trä men fortfarande är gjort av sten. Med hjälp av träklinker kan du alltså ha ett träliknande golv i till exempel badrum. Klinker har även en mycket högre hållfasthet och slitstyrka jämfört med vanliga kakelplattor. Därför fungerar de bra om man har golvvärme eftersom de är mer frost- och värmeresistenta.

Hur man installerar träklinker i hemmet

Många husägare lockas av trägolvets naturliga skönhet, men den höga kostnaden och underhållet kan vara oöverkomligt. Träklinker erbjuder en mer budgetvänlig lösning som fortfarande ger hemmet en varm, träig känsla. Att installera träplattor är en relativt enkel process som kan slutföras på en helg. Lägg först ut plattorna i det önskade mönstret och markera kanterna med krita. Applicera sedan en sättmassa på baksidan av varje kakel och sätt dem på plats. När alla plattor är på plats använder du en rulle för att trycka in dem i limmet. Till sist applicerar du fogmassa runt kanterna på varje kakel för att skydda mot fukt. Med lite tid och ansträngning kan träklinker ge vilket rum som helst ett designat utseende utan att det kostar mycket. Mer information kan du hitta på renoverahuset.se.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln