Newspage

Vandringsryggsäck för lättare vandringar

Ska du ut och vandra med en vandringsryggsäck och vill lära dig att packa på bästa sätt inför vandringen? Att packa inför en vandring kan vara ett stressigt moment om man inte har ordning och reda i sitt packande.

Det är lätt att man vill ta med allt man behöver, men ofta leder det bara till onödig vikt och en tung packning att bära med dig på vandringen. Nu kan du enkelt lära dig hur du enkelt packar inför din vandring och vad du ska tänka på för att få en smidig resa.

Packa din vandringsryggsäck på rätt sätt och orka längre vandringar

 1. Prioritera
  Innan du börjar packa är det viktigt att du funderar igenom vad du faktiskt kommer att behöva på din vandring. Ta med det viktigaste som mat, vatten och nödvändig utrustning, men undvik att packa allt du äger och har. Ett tips är att skriva en packlista i förväg så att du inte glömmer något viktigt. När du väl har en lista kan du även prioritera och ta bort saker som du egentligen inte behöver.
 2. Packa smart
  För att göra vandringen så bekväm som möjligt är det viktig att du packar smart. Platsoptimera och se till att tunga saker ligger närmast ryggen för att undvika obalans och begränsa tyngdpunkten. Att använda en vandringsryggsäck med flera fickor och fack kan också hjälpa till att hålla packningen organiserad.
 3. Tänk på vikten
  Ett viktigt element att tänka på vid packningen är vikten. Ju mindre packning du bär desto mer bekvämt kommer du att vandra. Undvik att ta med onödiga saker som inte behövs eller välj lättare alternativ där det är möjligt. Om du är osäker på vikten kan du använda en våg för att väga din packning.

Hos en expert på ultralätt vandringsutrustning kan du få rätt hjälp med att välja rätt vandringsryggsäck

 1. Förbered rätt utrustning
  Tänk på vilken typ av vandring du ska göra och välj rätt utrustning för det. Välj exempelvis rätt skor eller kängor och anpassa kläderna efter temperaturen och elementen. Att ha rätt utrustning och kläder för vandringen gör också att du får en mer behaglig och bekväm resa.
 2. Spara plats till soporna
  Något som många glömmer när de packar för en vandring är att ta med sig en soppåse. Det är bra att ha en soppåse med sig för att inte efterlämna sopor i naturen, men den tar också upp plats i packningen. Ett tips är att spara plats genom att packa soporna sist, på toppen av packningen.

Att packa för en vandring kan vara en utmaning, men med dessa enkla tips kan du göra det till en smidig process. Genom att prioritera, packa smart, tänka på vikten, förbereda rätt utrustning och spara plats till soporna kommer du att ha en bekväm och trevlig vandring. Glöm inte att njuta av naturen och ha kul på resan. Vill du lära dig mer om hur olika vandringsryggsäckar passar för olika typer av vandring då kan du lära dig mer hos exempelvis Backpackinglight.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln