Newspage

Så väljer du rätt vedeldat bastuaggregat

Att välja rätt vedeldat bastuaggregat kan vara en utmaning för den som vill ha en bastu av hög kvalitet. Det finns många olika modeller att välja mellan, men det som skiljer dem åt är främst kvalitén på aggregatet och dess livslängd. En annan faktor att ta hänsyn till är verkningsgraden, eftersom den påverkar stenmagasinets återupphettning.

Kvalitet är nyckeln till ett långvarigt bastuaggregat

När du ska köpa ett bastuaggregat är det viktigt att titta på kvaliteten. Det finns flera saker att tänka på när det gäller kvalitet. För det första kan du titta på aggregatets vikt, vilket visar hur mycket stål som använts i tillverkningen. Generellt sett är ett tyngre bastuaggregat bättre eftersom det brukar innebära att det är tillverkat av högre kvalitet.

Titta på vikten och stålets tjocklek när du väljer bastuaggregat

En annan sak att titta på är stålens tjocklek runt förbränningsrummet och rökkanalerna. Det är nämligen där bastuaggregatet är som mest utsatt. Ju tjockare stålet är, desto bättre skyddas aggregatet mot korrosion och deformation.

Verkningsgraden påverkar stenmagasinets återupphettning

När det gäller verkningsgraden är det viktigt att välja ett bastuaggregat som har en hög verkningsgrad på minst 70 procent. Detta innebär att stenmagasinet värms upp snabbt efter badkastning och ger möjlighet till kraftfulla bad även vid låga temperaturer. Det är också viktigt att stenarna har mycket kontakt med rökgaserna och förbränningsrummet, vilket kan åstadkommas genom att det går rökgaskanaler runt och igenom stenmagasinet.

Bastustenen är avgörande för den bästa bastuupplevelsen

Viktigast av allt är dock bastustenen. Kerkes keramiska bastusten anses vara den bästa på marknaden och ger en mjuk och skön bastulukt. Det är därför viktigt att välja en bastusten av hög kvalitet för att uppnå den bästa bastuupplevelsen.

Sammanfattningsvis är det viktigt att tänka på både kvaliteten och verkningsgraden när du väljer ett vedeldat bastuaggregat. Genom att välja ett bastuaggregat av hög kvalitet och med hög verkningsgrad kan du få en bastuupplevelse av högsta klass.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln