Newspage

Den bästa travutrustningen för varje nivå av ryttare

Det finns många olika typer av travutrustning på marknaden, och det kan vara svårt att avgöra vilken utrustning som är rätt för dig. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera den bästa travutrustningen för varje nivå av ryttare. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren ryttare har vi de perfekta tipsen för dig!

Vad är travutrustning och varför behöver du den?

Om du är nybörjare inom ridning kanske du undrar vad travutrustning är och varför du behöver den. Trav är en av hästens huvudgångar och kännetecknas av att två hovar slår i marken samtidigt i diagonala par. För att behålla balansen när man travar behöver ryttare använda en särskild typ av utrustning. Detta inkluderar en sadel med långa stigbyglar samt ett bäckenstöd. Dessutom måste ryttarna ha ett starkt grepp om tyglarna och en god hållning. Med rätt utrustning och teknik kan ryttare njuta av denna roliga och utmanande gångart utan att utsätta sig själva eller sina hästar för risker.

Typer av travutrustning

Det finns en mängd olika typer av travutrustning på marknaden, var och en utformad för ett specifikt syfte. Den vanligaste typen av utrustning är förbygeln, som används för att hindra selen från att glida bakåt. Bygeln finns i olika stilar och storlekar och kan vara tillverkad av olika material, bland annat läder, nylon och till och med kevlar. Förutom selen finns det andra vanliga delar av travutrustningen som benskydd, bits och bandage. Bandage är alltid bra att ha ifall en olycka händer. Bits placeras i hästens mun och används för att hjälpa till att kontrollera djurets riktning och hastighet. Utrustningen för trav kan variera beroende på vilken typ av lopp som körs, men all utrustning måste godkännas innan den kan användas i tävling. Många utrustningar av bland annat märket Racing Tack finns tillgängliga på onlineshoppar som Mantorpstravshop.se.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln