Newspage

Rätt inredning, för rätt rum

Är du på jakt efter ny inredning? Då har du kommit helt rätt. Här hittar du tips och information som man kan tänka på när man inreder alla rum som man kan tänka sig ha i sitt hus eller lägenhet.

En bra början är att ta reda på vilken känsla du vill att rummet ska ge. Detta är viktigt för att du ska kunna välja rätt prylar för rummet. Om du vill då att rummet ska ha en wow-känsla, då kanske det är dags att kolla in lite cool inredning. Detta kan vara saker som rustik inredning som ett vinställ, en fräck glastavla, en kohudsmatta eller till exempel en industriell taklampa.

Ett snyggt kök

Till köket är det hur snyggt som helst med till exempel rustika matbord, kanske en fristående hylla i metall, runda satsbord som ett runt satsbord i järn. En träbänk eller vinställ för vägg i återvunnet trä kombinerat med alla möbler i återvunnet trä skapar en känsla av lyx och riklighet. Belysning i köket är också viktigt. Nåt som är snyggt och som skapar en café-känsla i köket som är den bästa känslan, det löser en industriell taklampa. Denna taklampa kombinerat med ett varmt mjukt ljus. Nedan finns en tabell som hjälper till med att få rätt ljus i rummet.

Färgtempratur i Kelvin (K)Färgen tempraturen avger
2500K och underGer ett orangeaktigt sken. Likadant som exempelvis samma från en ljusstake
2700KAvger ett varmt vitt ljus. Det ger en avslappnad och intim hemkänsla.
3000KVarmt vitt ljus. Inte för varmt eller intensivt. Perfekt för kontoret.
4000KKallt vitt ljus. Skarpt vitt ljus. Normen för arbetsmiljöer.
6500KMotsvarar vanligt dagsljus. Passande i miljöer där allting ska vara synligt

Specialrum

Har du då exempelvis ett specialrum i ditt hus? Till exempel ett biljardrum, en bar eller kanske nåt typ av nöjesrum för att kolla på sport i? Då kanske det kan vara bra att ha till exempel barstol med traktorsits, en möbler i återvunnet trä, eller runda satsbord för att kunna ställa drinkar på. Eller har du kanske till exempel ett vinrum, då är det snyggt att ha ett vinställ trä eller ett vinställ för vägg för återvunnet trä och kanske ett rustikt vinställ. Till detta för att ge mer känsla till vinrummet är det snyggt att kombinera det med möbler eller en bänk i återvunnet trä, detta kombinerat med nåt runt satsbord i järn med industriell takbelysning.

Mattor för rätt rum

En viktig del oavsett rum, är att ha en snygg matta. Det finns en rad med olika typer av mattor att välja mellan. Det finns allt från mattor i plast, mer tänkt för kök, mattor i naturmaterial, ja allt. En snygg typ av matta att ha i till exempel ett nöjesrum eller vardagsrum, det är en kohudsmatta. De har en skön känsla, är enkel att sköta och dammsuga på, och ser riktigt bra ut! Mattor i plast som är till för kök blir extremt effektivt då är hur lätta som helst att rengöra om man spiller nåt, olyckor händer i köket och då behöver du inte tänka på att det kan bli svårt borttagna fläckar.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln