Newspage

Ny ryggsäck till universitetet

Någon gång kring slutet av augusti eller början av september börjar de flesta programmen på universiteten runt om i landet. För de som aldrig tidigare gått på universitet är detta ett stort steg i ditt liv och här gäller det att ge sig själv de bästa förutsättningarna att lyckas. Universitetet innebär till skillnad från gymnasiet väldigt många och stora böcker och då gäller det att du har en snygg ryggsäck eller väska som är väldigt bekväm som du kan gå runt på universitetet med.

En ryggsäck eller väska är din bästa vän under din tid på universitetet och den kommer att hänga med dig under varje föreläsning, workshop och tenta.

Vad ska jag tänka på när jag väljer en ryggsäck eller väska?

Det finns många saker att ha i åtanke när du väljer en väska eller ryggsäck. Det som vi anser vara det viktigaste är såklart att den är bekväm att bära omkring på när den är fylld med massa böcker, datorer och andra tunga prylar. Att gå runt med en obekväma ryggsäckar eller väskor kommer att slita på din kropp och det kommer att ta emot varje dag du ska till universitetet. Nästa viktiga punkt är att väskan är snygg och har en design som tilltalar just dig. Den här punkten är väldigt personlig och det finns många olika stilar som datorväskor, axelväskor och weekendväskor. Tänk bara på att du inte väljer en ryggsäck där designen inkräktar på praktikaliteten, detta kommer du att ångra i efterhand.

Vilket material är bäst för en ryggsäck?

Ryggsäckar finns i många olika material och de har alla olika egenskaper. I den här artikel fokuserar vi på vad som passar bäst till universitetet och där finns det vissa krav en ryggsäck bör uppfylla. Ett vattenavvisande material kan vara att föredra för att skydda din dyra kurslitteratur eller dator om regnet plötsligt uppstår på väg till eller från skolan. Ryggsäckar tillverkade i exempelvis canvas är dock inte lika bra när det gäller vatten. Läder kan vara ett bra alternativ då materialet brukar klara sig relativt bra i oväder, se bara till att det finns ordentliga dragkedjor som stängs ordentligt.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln