Newspage

Drakflygning på hösten

Sommaren börjar dra sig mot sitt slut och hösten väntar precis runt hörnet. Snart kommer höstens färger att täcka våra svenska skogar, parker och natur. Hösten innebär att många sommaraktiviteter inte längre är lika roliga tack vare den sjunkande temperaturen, vädret och de mörkare kvällarna.

Drakflygning – En rolig aktivitet för alla barn

Drakflygning är en rolig aktivitet för hela familjen och passar perfekt året runt så länge det finns lite vind och inte regnar/snöar. Att flyga en drake går snabbt att lära sig då vinden gör det mesta av jobbet. Det finns många olika typer av drakar och olika roliga designer som passar de flesta personligheter. Under tiden det regnar och hela familjen sitter inne kan det vara en rolig aktivitet att göra era egna drakar där barnen (och vuxna) får göra sin helt egna design för att sedan skicka upp i luften när regnat lättar.

Många barn föredrar att spendera regniga dagar framför datorn eller tvn och då kan det vara svårt att aktivera dem. Om de absolut inte vill tillverka en egen flygdrake så finns det möjlighet att köpa färdiga drakar att flyga med när familjen är ute på utflykt.

Olika typer av drakar

Det finns ett par olika typer av drakar och det är väldigt personlig vad man föredrar för typ. Den vanligaste typen är enhandsdrakar som passar perfekt för den som vill flyga med endast en hand. Den här typen är väldigt lättmanövrerad och passar utmärkt för mindre barn. Nästa steg är tvåhandsdraken som är lite roligare då man har mer kontroll över hur den flyger. Den här typen av drakar lämpar sig bättre för lite större barn och kräver lite mer vind än en vanlig drake.

Vart kan jag köpa drakar?

De bästa drakarna hittar du på Drake.nu. Här finns ett stort utbud av drakar som passar alla oavsett ålder, men utbudet av roliga uteleksaker är större än så. Utöver drakar finns det roliga vindsnurror, vindspel och trädgårdsdekorationer.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln