Newspage

Monitorarm som håller för alla dina gamingskärmar

När du vill koppla samman all din utrustning hemma i studion eller gamingrummet, då kan du behöva ett bra skärmstativ och en KVM switch. I dag har nästan alla minst en dator, oftast en för jobb, en för skolarbete och en specialutrustad för gaming eller studioinspelning. Att koppla samman dessa enkelt med en så smidig dockningsstation som möjligt är därför att föredra.

Det finns idag, väldigt praktiska USB-C dockningsstationer som du kan koppla ihop all din utrustning med över exempelvis USB-C antingen direkt med USB-C kabel eller en USB-C adapter emellan. Du kan då enkelt flytta anslutningskabeln till din bärbara dator manuellt.

Har du möjlighet att använda dig av en KVM switch i kombination med en USB-C dockningsstation, kommer du enklare kunna växla dator

Detta kan kännas onödigt krångligt och det finns därför speciella KVM switchar. På så sätt kan du enkelt byta mellan dina datorer. Detta kan vara extra fördelaktigt om du har ett favorit tangentbord och mus samt vill kunna växla snabbt emellan dessa.

Det kan annars kännas lite förvirrande att med olika typer av datorer och datorutrustning, att veta vilka kablar som går till vilken enhet. Därför kan det vara bra att veta vilka kablar och adaptrar du behöver för att koppla ihop allt på ett smidigt sätt.

Har du möjlighet att använda dig av en KVM switch så kommer du inte ångra ditt val, montera så att det är enkelt att koppla ur din laptop, utan en massa extra kablage. På så sätt kan du byta arbetsposition betydligt mer under dagen. Detta är väldigt viktigt om du arbetar hemifrån som vid distans- eller hybridarbete.

  • Ta först en titt på portarna på din dator. Det finns en mängd olika porttyper, så du vill se till att du har rätt kabel för porten. Om du till exempel har en USB-C port behöver du en USB-C kabel.
  • Därefter ska du ta hänsyn till hastigheten på din anslutning. Om du ansluter två enheter som båda har höghastighetsanslutningar vill du se till att du använder en kabel som stöder den hastigheten. Annars kanske du inte kan dra full nytta av din snabba anslutning.
  • Du bör även tänka på längden på kabeln du behöver. Om du ansluter två enheter som ligger nära varandra bör det räcka med en kort kabel. Om du däremot ansluter enheter som ligger längre ifrån varandra kan du behöva en längre kabel. Om du följer dessa tips bör det hjälpa dig att välja rätt kablar och adaptrar för din datorutrustning. Med rätt kablar och adaptrar kan du vara säker på att din datorutrustning är korrekt ansluten och fungerar på bästa sätt.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln