Newspage

Kraften hos ametist och jade

Om du letar efter lite magi i ditt liv kanske du vill överväga att införliva några kristaller och stenar i din dagliga rutin. Kristaller har använts i tusentals år för medvetandehöjande, helande och magiska ändamål. Talismaner och heliga föremål har tillverkats av ädelstenar och kristaller sedan urminnes tider

Några av de vanligaste kristallerna som används för magiska och helande ändamål är ametist och jade. Dessa stenar sägs ha otroliga egenskaper som kan förbättra ditt mentala, fysiska och andliga välbefinnande. Fortsätt läsa för att lära dig mer om kraften hos ametist och jade.

Kraften hos ametist: Kraften hos ametist

Ametist är en violett sort av kvarts som ofta används i smyckestillverkning. Den är födelsesten för februari och förknippas också med stjärntecken som Fiskarna, Jungfrun, Stenbocken och Skytten. Enligt kristalexperter har ametist en mängd olika krafter, bland annat:

  • förbättrar mental klarhet och fokus
  • främja en vilsam sömn
  • lindra stress och ångest
  • lindra huvudvärk och migrän
  • hjälpa till vid behandling av missbruk

Om du letar efter en kristall som hjälper dig att leva ditt bästa liv kan ametist vara ett bra alternativ för dig. Denna sten kan bäras som smycken eller placeras i ditt hem eller kontor som en dekoration. Du kan också ha den med dig i din handväska eller ficka som en orossten. För att rengöra din ametistkristall kan du helt enkelt skölja den med kallt vatten eller lämna den i solljus i några timmar.

Jades kraft

Jade är en dekorativ grön sten som har använts i konst, smycken och skulpturer i århundraden. Enligt kinesisk tradition förknippas jade med fem kardinaldygder: visdom, rättvisa, medkänsla, blygsamhet och mod. I västvärlden används jade ofta som en helande sten. Den sägs ha krafter som kan göra allt från att stärka immuniteten till att förbättra fertiliteten. Några andra fördelar med jade är:

  • minskning av stressnivåerna
  • förbättrar cirkulationen
  • lindra smärta
  • hjälper till med matsmältningen

Jade kan bäras som armband eller halsband eller placeras runt om i hemmet som skulpturer eller dekorativa föremål. Du kan också ha små bitar av jade med dig i fickan eller handväskan. För att rengöra din jadekristall kan du skölja den med kallt vatten eller utsätta den för direkt solljus i flera timmar.

Slutsats

Om du vill lägga till lite magi i ditt liv kan du överväga att införliva några kristaller i din dagliga rutin. Ametist och jade är två stenar som sägs ha kraftfulla egenskaper som kan förbättra ditt mentala, fysiska och andliga välbefinnande. Så varför inte ge dem ett försök? Vem vet? De kanske bara kan hjälpa dig att leva ditt bästa liv!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln