Newspage

Tulsi, Bittermelon och Amla – tre tillskott som kan göra skillnad

Att inta extra tillskott kan vara ett effektivt sätt att få i sig viktiga näringsämnen och öka kroppens förmåga att motstå sjukdomar. När det gäller tulsi, bittermelon och amla finns det en hel del lovande forskning som visar på dess hälsofördelar. I denna blogg kommer vi att ta en närmare titt på var och en av dessa tillskott och vad de kan göra för din hälsa.

Tulsi, eller helig basilika, är en växt som traditionellt har använts inom ayurvedisk medicin. Tulsi är rik på antioxidanter, vilket gör den till en kraftfull försvarare mot fria radikaler som kan skada kroppens celler. Den anses även ha antiinflammatoriska och immunstärkande egenskaper, vilket kan vara till stor hjälp vid allt från förkylningar till autoimmuna sjukdomar. Det finns en hel del olika tillskott som innehåller tulsi, inklusive te, kapslar och olja.

Bittermelon, eller momordica charantia, är en annan växt som har visat lovande resultat när det gäller hälsa. Bittermelon har använts inom traditionell medicin i generationer, och nyligen har forskning visat att den kan hjälpa till att reglera blodsockret och minska inflammation i kroppen. Det aromatiska fruktköttet kan vara lite svårt att vänja sig vid vid första anblicken, men det finns kapslar och pulver på marknaden som innehåller bittermelon.

Amla är en annan ört som också kallas indisk krusbär. Den är rik på vitamin C, vilket gör den till en kraftfull antioxidant. Amla anses också ha en antiinflammatorisk effekt som kan hjälpa till att lindra smärta och obehag i kroppen. Det finns en hel del tillskott som innehåller amla, inklusive pulver, kapslar och te.

Utöver tulsi, bittermelon och amla finns det många andra tillskott som kan göra skillnad för din hälsa. Men när du väljer ett tillskott är det viktigt att du gör din forskning och väljer ett som är av hög kvalitet och som passar dina individuella behov. Och kom ihåg, tillskott är inte ett ersättning för en hälsosam kost och livsstil.

Tulsi, bittermelon och amla är tre tillskott som kan ha en märkbar effekt på din hälsa. Tulsi kan hjälpa till att stärka immunförsvaret och skydda kroppen mot skadliga fria radikaler. Bittermelon kan reglera blodsockret och minska inflammation i kroppen. Amla är rik på vitamin C och kan lindra smärta och obehag i kroppen. Men innan du börjar ta något nytt tillskott, se till att du rådgör med din läkare och gör din forskning för att hitta ett högkvalitativt tillskott som passar dina specifika behov och hälsotillstånd.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln