Newspage

Från träd till bord: Produktionen av cashewnötter

Cashewnötter är ett populärt mellanmål runt om i världen. Men exakt hur kommer de från trädet till våra tallrikar? Låt oss ta en titt på skörden och produktionen av cashewnötter och belysa varför denna nöt är så populär.

Skörd av cashewnötter

Cashewträd kan bli upp till 30 fot höga, men deras grenar beskärs ofta tillbaka för att göra det lättare för arbetarna att skörda nötterna. Cashewnötterna växer faktiskt utanför trädet i ett skalliknande skal som är fäst vid en äppelliknande frukt. Arbetarna klättrar på stegar eller använder långa stänger med krokar i ändan för att plocka frukterna från träden. Sedan samlas frukterna in och transporteras till fabriker för att bearbetas.

Bearbetning av cashewnötter

Det första steget i bearbetningen av cashewnötter är att ta bort dem från skalet. Frukten, som fortfarande sitter fast i sitt skal, värms upp tills den lätt kan knäckas upp för hand. När frukten har öppnats tar arbetarna ut nötterna och kastar resten av frukten. Skalen skummas sedan av och kasseras också eftersom de innehåller giftiga egenskaper som kan irritera huden om man rör vid dem utan rätt skydd. Därefter måste cashewnötterna rostas eller ångas för att ge den där karakteristiska krispigheten som vi alla älskar när vi äter dem som mellanmål eller bakar med dem i pajer och kakor! Efter rostningen eller ångningen tar maskinerna bort alla resterande delar av skalet innan de sorteras i olika storlekar och förpackas för försäljning på butikshyllor runt om i världen.

Fördelar med att äta cashewnötter

Cashewnötter erbjuder en rad hälsofördelar, t.ex. att de ger viktiga vitaminer och mineraler som E-vitamin och järn, hjälper till att sänka kolesterolnivåerna tack vare sitt innehåll av enkelomättade fetter och främjar friska ben tack vare sin rika kopparkälla som hjälper till att absorbera kalcium bättre. Dessa små men kraftfulla nötter är också vegan och raw-food vänliga eftersom de inte innehåller några animaliska produkter! Cashewnötter har dessutom visat sig bidra till att minska stressnivåerna tack vare sitt överflöd av magnesium som slappnar av i musklerna och därmed sänker ångestnivåerna för dem som kanske kämpar med ångest- eller depressionssjukdomar.

Cashewnötter är ett otroligt fördelaktigt mellanmål packat med vitaminer, mineraler, proteiner och hälsosamma fetter som gör dem inte bara läckra utan också otroligt näringsrika! Nu när vi vet hur dessa små pärlor går från att skördas från träd över hela världen till våra händer här hemma – är det dags att du tar dig några cashewnötter idag! Oavsett om du letar efter ett gott mellanmål eller vill ha lite extra näring i dina recept – så kommer cashewnötter säkert att passa dina behov bäst! Så vad väntar du på? Gå ut och njut av lite läckerheter idag!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln