Newspage

Skillnaden mellan epoxilim och spraylim: När ska du använda varje lim?

När du behöver limma ihop två ytor finns det några olika limalternativ att välja mellan. Ett av de mest populära alternativen är epoxilim, som finns både i flytande form och som spackel. Spraylim är ett annat alternativ – det är ett lösningsmedelsbaserat lim som kommer i en aerosolburk. Så när ska du använda epoxylim och när ska du använda spraylim? Låt oss ta en titt!

Epoxylim lämpar sig bäst för att binda ihop två icke-porösa ytor. Denna typ av lim bildar ett starkt, permanent band och tål höga temperaturer. Epoxylim är också vattentätt, vilket gör det till ett bra val för utomhusprojekt. Epoxylim kan dock vara svårt att ta bort när det har torkat, så se till att du är nöjd med placeringen av dina ytor innan du applicerar detta lim!

Spraylim är perfekt för att binda porösa ytor som papper eller tyg. Det är också ett bra val för tillfälliga bindningar – lösningsmedlet i spraylim kommer så småningom att bryta ner bindningen, så att du enkelt kan separera dina ytor. Spraylim är inte lika värmebeständigt som epoxylim, så det är inte ett bra val för projekt som reparation av keramiska kaffemuggar.

Så där har du det – en snabb översikt över skillnaden mellan epoxylim och spraylim. När du väljer ett lim för ditt projekt ska du se till att tänka på vilken typ av ytor du arbetar med samt vilken styrka och värmebeständighet du behöver. Med rätt lim i handen kommer ditt projekt att lyckas på nolltid! Du hittar båda typerna av lim på Paintpro.se.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln