Newspage

Hur man köper en pool: Den kompletta guiden

Du har bestämt dig för att köpa en pool. Grattis! Det finns dock några saker du måste tänka på innan du köper en pool. Vilken typ av pool vill du ha? Vilken storlek på poolen ska du köpa? Hur mycket kommer den att kosta? Vi svarar på alla dessa frågor och mycket mer i den här kompletta guiden för att köpa en pool!

Vilken typ av pool?

Det första du måste tänka på är vilken typ av pool du vill ha. Det finns tre huvudtyper av pooler: pooler ovan jord, pooler under jord och uppblåsbara pooler. Pooler ovan jord är det mest prisvärda alternativet och passar perfekt för små trädgårdar. Ingroundpooler är dyrare men håller längre och kan anpassas efter dina önskemål. Uppblåsbara pooler är ett bra mellanting mellan de två och kan sättas upp på några minuter!

Storleken

Nu när du vet vilken typ av pool du vill ha är det dags att välja rätt storlek. Storleken på din pool bör baseras på hur mycket utrymme du har på din trädgård och hur många personer som kommer att använda den. Om du har en liten trädgård kan en pool ovan jordär det bästa alternativet. Om du har en stor trädgård är en pool i marken det bästa alternativet. Uppblåsbara pooler kan anpassas till alla trädgårdsstorlekar.

Priset

När du har bestämt dig för storleken på din pool är det dags att börja tänka på kostnaden. Kostnaden för din pool beror på typ av pool, storlek och eventuella extrafunktioner som du vill lägga till. Överjordiska pooler är det mest prisvärda alternativet och börjar på omkring 2000 kr. Injordiska pooler börjar på cirka 20 000 kr men kan kosta upp till 10 000 kr beroende på anpassningar. Uppblåsbara pooler är ett bra mellanting mellan de två och kostar runt 5000 kr. Tänk på att du även kan behöva ett pooltak till din pool.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln