Newspage

Anledningar till att välja naturliga doftljus

Under höst och vinter ökas konsumtionen av ljus för att skapa en mysig och härlig atmosfär i våra hem. Tyvärr är inte alla ljus bra för verken miljö eller vår hälsa. Detta på grund av att traditionella ljus innehåller en del produkter som är skadliga för vår miljö och vår hälsa. Till exempel innehåller dem parrafinvax som skapar de giftiga ämnena bensen och toluen när de bränns. Detta är två ämnen som är kända för att vara cancerframkallande.

En annan påverkan som sker när det bräns är konstgjorda dofter och färgämnen som frigör kemikalier. Dem kan även innehålla stearin som erhålls från animaliska fetter. Detta skapas som restprodukt från bearbetning av nötkött.

Men så finns Faircandles, ett svenskt företag som velat skapa ett ljus fritt från alla dessa tråkigheter. Och produkten de har skapat är ett naturligt ljus med träveke från fruktträd, doft skapad genom eteriska naturliga oljor och speciella vaxer som dessutom gör det möjligt att använda den smälta oljan från ljuset till massage. De naturliga ljus de har just nu är dofter som lavendel och te-träd. Båda två är väldigt välkomnande dofter som passar att ha placerade i alla hemmens rum.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln