Newspage

Varför bär vi smycken?

Smycken bärs (tidigare) för att dekorera, försköna och visa status. Smycken är till exempel broscher, ringar, halsband, örhängen, armband och armband. Ädelmetaller och ädelstenar finns vanligtvis i smycken, som exempelvis silver som används massor i silverringar, silverarmband och silverörhängen. Smyckenas form beror på kulturen. Smycken kan tillverkas av olika material. Ädelstenar som bärnsten och korall, halvädelstenar och liknande material är vanliga.

Ädelmetaller, pärlor och skal används ofta. Smycken bärs förmodligen på nästan alla delar av kroppen. Det finns smycken för händer och fingrar. Hårsmycken för tonåringar och till och med könssmycken. Västerländska män har relativt lite smycken. Jämfört med män från andra kulturer och historiska perioder bär män mycket mer smycken. I väst är traditionella smycken främst för män ringar, manschettknappar och slipsnålar.

Smycken med symbolik

Oavsett vart man bär sina smycken eller vilken kultur man har så finns det andra anledningar till att bära smycken. Populärt är inom förhållanden och äktenskap att bära smycken som symboliserar kärleken man har mellan varandra. Här finns då det exempelvis smycken som en varsin kärleksknuten ring eller varsit kärleksknutet halsband.

Detta är något som man kan hitta hos Omshantisilver, hos de finns det inte bara kärleksknutna smycken men även exempelvis yogasmycken, lotus och aum halsband men även mycket mer!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln