Newspage

Tips inför vandringen – att tänka på

Att vandra i Sverige kan vara helt fantastiskt. Det finns alltid mer att upptäcka även fast man tror att man har sett allt. Det finns till exempel avlägsna fjälltoppar som du kan vandra eller längs karga kustlandskap eller intill knallgula rapsfält. En grej att tänka på är att den snabbaste vägen inte alltid är den bästa.

Ska man ge sig ut och vandra så är det väldigt viktigt att vara förberedd. Det är därför viktigt att tänka på vad man har under fötterna, nämligen på skorna. Att ha rätt skor på sig vid vandringen är väldigt viktigt just för att under en vandring så kan underlaget variera väldigt mycket och då vill man ha ett par bra skor. Dessutom är det viktigt att man har ett par skor som greppar om man till exempel går uppför eller går kring fjälltoppar. SM sport har ett stort utbud när det kommer till vandringsskor, dessutom har dem skor till i princip allting, orienteringsskor, löparskor, swimrunsskor, OCRskor och trailskor.

Ett annat tips som är viktigt att tänka på och som är bra att veta innan man ger ut sig på vandring är att alltid ha på sig underställ, oavsett om man känner att det är varmt eller inte. Detta värmer upp kroppen på ett helt annat sätt och låter kroppen hålla sig varm. Det är väldigt viktigt, särskilt vid kallt och blöta förhållanden.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln