Newspage

Svarthavre – den ultimata hästfodret du inte visste om

Att mata dina hästar med rätt mat är avgörande, inte bara för deras överlevnad utan också för deras prestation. Om du inte har hört talas om svarthavre tidigare, är det dags att ta upp det. Svarthavre är en typ av havre som har högre näringsvärde och mer fördelar än traditionell havre. I denna artikel kommer vi att granska svarthavre och dess fördelar för hästar.

Svarthavre är en sådan mat som du borde överväga att mata dina hästar med. För det första är svarthavre fusionerad med högre proteininnehåll, så det kan hjälpa dina hästar att bygga och reparera muskler. För det andra innehåller det ett högre fiberinnehåll, vilket hjälper till att hålla hästens mage igång och motverka sjukdomar som kolik.

Därför är svarthavre också perfekt för hästar med någon form av magtarmproblem och GMO-fria. Det ger också en utmärkt energikälla för tävlingshästar. Så det är en bra idé att ge din häst svarthavre om de är en prestationstyp.

Men varför ska du välja svarthavre framför traditionell havre? Det är en god fråga. Först och främst är svarthavre mer näringsrik och komplett näringskälla än traditionell havre. Svarthavre innehåller också mer vitamin B och växtproteiner.

Svarthavre är också lämplig för hästar med insulinresistens och andra hälsofrågor. Många hästar lider av insulinresistens, vilket innebär att de behöver en kost som är mindre påverkad av kolhydrater. Svarthavre är en utmärkt och naturlig behandling för insulinresistens.

Som du kan se har svarthavre en mängd fördelar för dina hästar. Genom att ge din häst svarthavre kommer du att främja deras hälsa och prestation på lång sikt. Detta är speciellt viktigt för prestationstyper med höga krav på energi och näring. Vi hoppas att du kommer att prova svarthavre från Proteinbutiken som en del av din hästs kost och se skillnaden på egen hand.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln