Newspage

De olika typerna av rullstolsramper

Om du eller någon i din familj har ett funktionshinder och använder rullstol vet du hur viktigt det är att ha en rullstolsramp. Rullstolsramper är ett säkert och enkelt sätt för personer som använder en rullstol eller annan rörelsehjälpmedel att ta sig in och ut ur en byggnad. Det finns många olika typer av ramper för rullstol, från små tröskelramper till större bärbara ramper. Oavsett dina behov finns det en rullstolsramp som kan göra ditt liv enklare. Låt oss ta en titt på några av de olika typerna av rullstolsramper.

Tröskelramper

Tröskelramper är små, lätta ramper som är utformade för att placeras över enskilda trappsteg eller trösklar. Tröskelramper har vanligtvis en halkskyddad yta för att ge dragkraft, och de kan användas både inomhus och utomhus. Tröskelramper kan vara tillverkade av aluminium, plast, trä eller gummi.

Bärbara ramper

Bärbara ramper är större än tröskelramper och är utformade för att användas vid flera trappsteg eller större höjdskillnader. Bärbara ramper är ofta tillverkade av aluminium eftersom det är lätt men ändå hållbart. De flesta bärbara ramper levereras i två eller tre delar som passar ihop som ett pussel, vilket gör dem lätta att sätta upp och ta ner. Beroende på storlek och viktkapacitet kan bärbara ramper användas av en eller flera personer.

Modulära ramper

Modulära ramper är permanenta rampsystem som bultas eller cementeras på plats. Modulära ramper kan vara tillverkade av trä, betong, metall eller plast och levereras vanligtvis i förmonterade sektioner som sedan installeras av en yrkesman. Modulära ramper kan anpassas så att de passar alla utrymmen och kan vara så långa eller korta som behövs. Eftersom modulära ramper är permanenta måste de installeras av ett professionellt hjälpmedelsföretag som HES hjälpmedel.

Det finns många olika typer av rullstolsramper på marknaden idag. Oavsett vilka behov du har finns det säkert en ramp som är perfekt för dig. När du väljer ramp är det viktigt att tänka på viktkapacitet, ytmaterial och bärbarhet. Med så många olika alternativ tillgängliga är du säker på att hitta den perfekta rampen för dina behov.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln