Newspage

Ska du sälja ditt företag?

Nästan hälften av Sveriges småföretag löper en risk att läggas ner när ägaren går i pension. Det kan vara en god idé att sälja ditt företag så dina anställda inte blir arbetslösa. Det finns ett par viktiga saker du måste tänka på om du går i tankarna att sälja ditt företag eller organisation. Först gäller det att hitta rätt köpare, detta gör du enklast genom att anlita en företagsmäklare i Stockholm. Företaget Bizbridge är experter på företagsförsäljning och innehar en exklusiv licens för BCMS i Sverige.

För att få maximalt värde vid försäljning av ditt företag så är förarbetet väldigt viktigt. Man måste vara väl förbered på att arbetet kan ta lite extra tid. Allt från att hitta potentiella köpare till att maxa värdet av företaget för att sedan kunna sälja det för maximalt pris.

Att sälja ett aktiebolag

Att sälja ett aktiebolag är inte samma sak som att sälja ett företag, restaurang eller hotell. Vid en sådan här affär måste man först bestämma hur stor del av företaget man villa, kontrollera vilka skatteregler som gäller, förbereda företagets aktiebok och kontrollera bolagsordningen då det kan finnas vissa bestämmelser för försäljning av aktiebolaget.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln