Newspage

Rätt reservdelar till din skördetröska

Att hitta rätt reservdelar till din skördetröska kan vara en utmaning. Vänder du dig till en leverantör som håller koll på vilka reservdelar som finns på marknaden och hur dessa passar ditt fordon bäst. Letar du efter en speciell del och har svårt att hitta den så ta en kontakt direkt med en expert på reservdelar till lantbruksmaskiner. Du sparar mycket tid samt att du får rätt reservdel direkt. Testa olika typer av universallösningar eller reservdelar som är specialbeställda från utlandet.

Spara tid med en erfaren reservdels leverantör till traktorer och skördetröskor

och reservdelar till din skördetröska då kan du få mer inspiration på exempelvis sagro.se. Där hittar du allt du behöver till lantbruksmaskiner som skördertröskor men även alla traktordelar till traktorerna som exempelvis Massey Fergusson, Volvo BM traktor, Valmet Valtra och Ford traktor. Du hittar även pneumatik, reservdelar, hydraulik upp till betesputsar, jordfräsar, skoptänder och snöplogar. Saknar du någon produkt så kommer det säkerligen att finnas en ersättningsprodukt i deras sortiment som passar.

Olika typer av skördetröskor

De olika typerna av skördetröskor är viktiga maskiner inom jordbruket. De används för att skörda grödor genom att kombinera dem till en enhet som kan samlas in och transporteras. Det finns flera olika typer av skördetröskor, var och en med sina egna styrkor och svagheter.

Den vanligaste typen av skördetröska är den roterande skördetröskan. Den har en stor, cylindrisk trumma som snurrar runt för att samla in grödorna. Grödorna mals sedan sönder och blåses ut ur maskinen genom en rad rör. Den här typen av skördetröska är bäst för att skörda små sädesslag, som vete och korn.

En annan typ av skördetröska är den gångstyrda skördetröskan. Denna typ är bäst för att skörda större grödor, som majs och sojabönor. Den har ett stort skördaraggregat som sitter ovanpå en plattform som lantbrukaren går bakom. Skördehuvudet skär av grödorna och samlar dem i en förvaringsbehållare på plattformen.

Det finns också flera typer av självgående skördetröskor på marknaden. Dessa skördetröskor har en egen motor och ett eget drivsystem, vilket gör att de kan röra sig runt på fältet på egen hand. Detta är fördelaktigt eftersom det minskar den tid som lantbrukaren måste spendera på att gå runt på fältet. Självgående skördetröskor är dock vanligtvis dyrare än andra typer av skördetröskor.

Vilken typ av skördetröska som är bäst för dig beror i slutändan på dina specifika behov och din budget. Prata med din lokala lantbruksåterförsäljare för att lära dig mer om de olika typerna av skördetröskor som finns tillgängliga och hitta den som passar bäst för dina behov.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln