Newspage

Rädda liv genom att utbilda dig inom HLR

Hjärtlungräddning, ofta förkortad som HLR, är en akutbehandling som används för att återuppstarta hjärtaktivitet och andning hos patienter med hjärtstopp. Ju tidigare bröstkompressioner och stroke som påbörjas, desto större är chansen att personen överlever hjärtstoppet.

Hur går det till?

Innan du börjar HLR, kontrollera att patienten är vaken och andas normalt. Kontrollera om den andra personen är medveten genom att försöka tala med personen och försök skaka försiktigt på axeln för att se om den andra personen svarar. Om patienten inte vaknar, kontrollera andningen. Lägg därefter ena handen på pannan och öppna luftvägen för att kontrollera om personen andas. Böj huvudet bakåt och lyft på hakan. Placera sedan pekfingret och långfingrarna på din andra hand på hakspetsen. Håll öronen nära motståndarens näsa och mun. Lyssna och känna andan medan du observerar och se om bröstet stiger. Vid hjärtstopp kan det förekomma onormal andning som exempelvis tunn andning, djup andning och ett suckande ljud, men detta är inte en del av den normala andningen.

Utbilda dig inom HLR

Utbildning i hjärt -lungräddning är kritisk och kan rädda liv, varför Camilla Thurell, utbildad sjuksköterska och tidigare sjukvårdare, bestämde sig för att starta Life In Mind. Alla har möjlighet att få HLR -utbildning. Hon var då HLR -instruktör och hjälpte individer hur man utför HLR på barn och vuxna. Camilla Thurell hjälper också företaget att utföra hjärt -lungräddning och ger möjligheter att hyra eller köpa hjärtstartare.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln