Newspage

Öka livslängden på din lädersoffa

Har du en lädersoffa hemma hos dig? Snyggt! 

En lädersoffa är en vacker och elegant möbel som kan ge ett lyxigt intryck i vilket hem som helst. Men till skillnad från andra typer av klädsel kräver läder särskild omsorg för att hålla den i bästa skick. Vet du hur den ska rengöras? Om inte så läs vidare:  

Börja med att dammsug kuddarna och soffans ytor. Det är bäst om du har en dammsugare med borsttillsatser, men vanliga dammsugare duger också i nödfall! Va försiktig som inget repar lädret. Se till att rengöra alla sidor av din möbel – inklusive armstöd ryggstöd.  

Kolla om soffan kom med instruktioner annars gå vidare till att torka av soffan med en fuktig trasa och lite mild tvål. Kolla exakt vad för läder det är din soffa är klädd i, vissa är mer känsliga än andra. Ett tips är att först torka ett litet område som inte syns, till exempel på ryggen eller vid benen. Kolla om färgen förändras eller blir missfärgad. Är soffan inte väldigt smutsig kan det räcka med endast vatten.  

Om du har en svår fläck på din soffa, till exempel från en spilld dryck, som inte har kunnat rengöras med tvål och vatten kan man använda en blandning av lika delar vit vinäger och vatten. Skrubba försiktigt på fläcken och torka sen bort med en ren trasa.  

För att skydda ytan mot fläckar ska du se till att du applicerar skyddsprodukter regelbundet. Detta kommer att bidra till att förbättra slitstyrkan och göra det lättare att hålla rent! 

Trendande artiklar

Dela den här artikeln