Newspage

Ishockey VM 2023 – något att se fram emot

Visst är det en bit kvar till ishockey VM 2023, men det är lika bra att skriva ner datumen i kalendern redan nu. VM 2023 är garanterat något att se fram emot! Detta är en mycket spännande händelse som kommer att få människor från hela världen att titta på. Det kommer att bli en fantastisk upplevelse för alla som deltar eller tittar på. Om du vill hålla dig uppdaterad på det senaste, hittar du en Heltäckande guide för Ishockey-VM här!

Ishockey VM 2023 hålls i Finland och Lettland

Ishockey VM 2023 kommer att hållas i Finland och Lettland. Det är första gången som två länder samarbetar för att arrangera ett ishockey-VM, och det är också första gången som Lettland kommer att vara värd för ett sådant evenemang. Finland har tidigare arrangerat tre ishockey-VM, men detta är första gången som de två länderna samarbetar. Ishockeyfans från hela världen kommer att resa till Finland och Lettland för att se deras favoritlag spela, och det kommer att bli en fantastisk upplevelse för alla inblandade.

Vilka länder deltar i VM i ishockey 2023?

Det är som vanligt en hel radda med länder som deltar i VM nästa år. I toppdivisionen hittar vi bland annat Finland, USA, Kanada, Tjeckien, Sverige och Tyskland.

Utöver det har vi många fler länder i Division 1 till 3 (A och B). Här hittar vi Storbritanien, Italien, Japan, Kroatien, Belgien, Turkmenistan och Bosnien och många fler. Ända nere i division 4 har vi även tappra Kuwait, Filippinerna och Indien. 

Det finns även ett förslag om att göra om upplägget för de lägre divisionerna detta VM. Man har lagt fram förslaget att ha turneringar med 10 lag där gruppspel samt slutspel bestämmer vilka lag som avancerar till VM. Detta är som sagt inte bestämt än, och det blir spännande att se hur detta eventuella nya upplägg kommer fungera.

Ishockey VM 2023 – Har Sveriges chans att ta hem guldet?

Det är svårt att säga hur stor chansen är för Sverige att ta hem guldet i Ishockey VM 2023. Det beror på många olika faktorer, som vilka lag de kommer möta och hur starka de är. Men det finns ingen tvekan om att Sverige har en mycket bra chans komma långt i turneringen. De har ett starkt lag, och de har visat sig vara konkurrenskraftiga i internationella turneringar tidigare. Så det skulle inte vara förvånande om de tog hem guldet i Ishockey VM 2023.

Det är lite av en stor grej, och det kommer att vara mycket folk som kommer dit. Om du vill göra något speciellt under VM 2023, varför inte planera en resa till Finland eller Lettland? Det blir garanterat minnesvärt!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln