Newspage

Grundlig rengöring av ditt hem: Fasadrengöring och takrengöring

En grundlig rengöring av ditt hems fasad och tak får du med skonsam fasadrengöring och effektivaste takrengöringen. Varför inte fokusera lite extra på husets utsida i år. Funderar du på att renovera för att fasaden eller ditt tak inte ser fint ut längre, kanske full av olika påväxt som mossa och lav.

Varför ska du rengöra din fasad och ditt tak?

Din fasad och ditt tak är några av de viktigaste delarna av ditt hus. De skyddar dig inte bara från väder och vind, utan spelar också en stor roll för ditt hems utseende. Med tiden kan smuts, damm, pollen och annat skräp samlas och få ditt hus att se tråkigt och glest ut. En bra rengöring kommer att göra ditt hem vackrare och öka värdet om du någon gång skulle vilja sälja.

Hur du rengör din fasad och ditt tak

Du kan rengöra din fasad och ditt tak själv eller anlita ett professionellt företag för att göra det åt dig. Om du väljer att göra det själv, se till att du följer dessa säkerhetstips. Bär skyddskläder, inklusive handskar, ögonskydd och en skyddsmask.

Börja med en lågtrycksinställning på slangen eller högtryckstvätten och arbeta dig uppåt efter behov. Var försiktig så att du inte använder för mycket tryck, eftersom det kan skada din sidospår eller dina takskivor. Arbeta i sektioner, börja längst ner på fasaden eller taket och arbeta dig uppåt. Det är mycket arbete och det kommer att kräva mycket kringutrustning som fallskydd och ställningar.

En ren fasad och ett rent tak är avgörande för att behålla en attraktiv yta och öka ditt hems värde. Du kan rengöra dem själv med mycket tid och en hel del ansträngning, eller anlita ett professionellt företag som tar hand om det åt dig.

Taktvätt av din fastighets tak

Mossa och lav drar åt sig väta, detta gör att taket blir tyngre men kan även bidra till att vattnet i laven och mossa fryser på vintern och det kan göra så att dina tegelpannor eller betongpannor spricker och taket börjar läcka in.

Takimpregnering för att öka takets hållbarhet

Efter en taktvätt så är det bra om du även impregnerar taket, du kommer då få ett tak som inte drabbas lika lätt av påväxt av lav och mossa samt att vattnet lättare rinner av och leds bort från huskroppen via hängrännor och stuprör.

  • Takimpregnering Kalmar och Öland.     

Marktvätt, när din marksten behöver fräschas upp          

  • Marktvätt i Kalmar och på Öland.                    

Fasadtvätt för rengöring eller inför måleriarbete

Anlita ett proffs på fasadtvätt inför ditt måleriarbete så får du bästa underlaget till din målning. Har du ett måleri så kan du nu smidigt spara ett moment och utföra fler projekt åt kunderna.

Tvätta fasad på skonsammaste sätt

På följande orter kan du enkelt får hjälp med fasadtvätt och rengöring av fasaden. Du kan även få hjälp med att lösa fasadtvätt åt målarföretag, vilket kan vara bra antingen för dig som har ett målerie med bristande tid eller kunskap för att utföra en fasadtvätt utan högtryck eller på annat sätt.

Rengöring av fasad med rätt metoder

Anlita ett proffs när du ska rengöra din fasad, då kommer din fasad både hålla längre och du får en skonsam behandling på ett korrekt utfört sätt. Detta kommer göra att din fasadfärg i bästa fall håller några år till och du sparar pengar över tid.

  • Rengöring av fasad i Kalmar och på Öland.

 

Trendande artiklar

Dela den här artikeln