Newspage

För- och nackdelar med 3D-skyltar i plexiglas och skumplast

När det gäller att välja rätt material för ditt företags 3D-skyltar har du några olika alternativ att välja mellan. Två av de mest populära materialen på marknaden är frigolit och plexiglas. Båda dessa material har sina egna unika för- och nackdelar som du måste ta hänsyn till innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. I det här blogginlägget kommer vi att redogöra för de viktigaste skillnaderna mellan 3D-skyltar av frigolit och plexiglas så att du kan fatta ett välgrundat beslut för din företagsexponering.

Skyltar av frigolit

Frigolit är en typ av plast som tillverkas av expanderat polystyrenskum. Frigolit är lätt, hållbart och motståndskraftigt mot både vatten och UV-skador. Med detta sagt är frigolit inte lika klart som plexiglas, vilket innebär att det kanske inte är det bästa materialet för frigolitskyltar som kräver intrikata detaljer eller exakta färger. Dessutom är frigolit inte återvinningsbart, vilket innebär att det inte är det mest miljövänliga alternativet på marknaden.

Skyltar i plexiglas

Plexiglas är en typ av akrylplast som är tillverkad av polymetylmetakrylat. Plexiglas är känt för att vara otroligt hållbart och splitterfritt. Det är också en av de tydligaste plasterna på marknaden, vilket gör den idealisk för laserskärning av plexiglas och plast som behöver förmedla exakta detaljer eller levande färger. Plexiglas är dock tyngre än frigolit, vilket innebär att det kanske inte är det bästa materialet för skyltar som måste hängas högt upp eller på andra svåråtkomliga ställen

Slutsats

Som du kan se finns det några viktiga skillnader mellan 3D-skyltar av frigolit och plexiglas. När du bestämmer vilket material som är rätt för ditt företag måste du ta hänsyn till faktorer som avsedd användning, budget och miljövänlighet. Vi hoppas att det här blogginlägget har hjälpt dig att bättre förstå för- och nackdelarna med dessa två populära skyltmaterial så att du kan fatta ett välgrundat beslut för ditt företag.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln