Newspage

Fördriv tiden med ett roligt pussel

År 1766 gjorde den brittiska kartografen John Spilsbury det första kända pusslet. Han lade en karta på en träplatta och sågade ut länderna. Pusslen han skapade användes som hjälpverktyg när barn lärde sig geografi. Ändra till 1820 -talet, var detta huvudsyftet med pusslet. Idag är pussel ett roligt tidsfördriv för både barn och vuxna och det finns många olika former, mönster och svårighetsgrader med pussel. Ett pussel innehåller vanligtvis 750, 1000, 1500 eller 2000 bitar, men ibland mycket mer.

Tips och tricks

Hur kan jag lösa ett pussel? Det finns många sätt att lösa ett pussel, det vanligaste är att börja från kanten och jobba sig inåt. Dessa delar är lätta att hitta och du får en god idé om hur stort pusslet kommer bli. En annan metod är att börja med ett stort tydligt mönster i bilden och sedan slutföra konstruktionen av pusslet utifrån det. Ibland försvinner pusselbitar på golvet eller under duken. Om du misstänker att du har tappat en vara kan det därför vara en bra idé att kika på dessa ställen.

Många olika tillverkare

Det finns många olika pusseltillverkare som producerar pussel med olika motiv. Några av dessa tillverkare sticker ut med sina pussel. En av dessa tillverkare är Wasgij pussel, som har populära och beroendeframkallande pussel. För att lösa detta pussel måste du använda din fantasi, eftersom lösningen på detta pussel är att föreställa sig vad karaktären tittar på framför dem. En annan pusseltillverkare är Ravensburger pussel, känt för sina högkvalitativa pussel.

Köp högkvalitativa pussel

Pussel kan hittas nästan överallt, men många butiker kan ha mycket begränsade alternativ. Det finns många pussel att välja mellan på pusselavenyn.se, du hittar säkert ett pussel som passar dig!

Trendande artiklar

Dela den här artikeln