Newspage

Fjärrstyr båten med smidig shipcontroller

Nu kan du med med en fjärrkontroll till båt, en så kallad Shipcontroller, enklare hantera din båt eller större båt till och med yacht. Vill du kunna styra din båt eller yacht på ett enkelt och praktiskt sätt med en fjärrkontroll i handen? Med exempelvis Shipcontrollers smidiga joystick till båtmotorn och kan du nu göra det samt till många fler funktioner därtill. Genom att montera denna extrafunktion, så kan du då utföra joystickstyrning av båten med en lätthanterligt fjärrkontroll, direkt från handen.

På så sätt kan du enkelt styra funktionerna på båten med en joystick. Med joysticken kan du styra din båtmotor, tuta, lanternor, akterpropeller och bogpropeller direkt ifrån handen. Har du ett Volvo Penta IPS, Volvo Penta EVC eller ett kompatibelt Volvo Penta reglage? Då kan du integrera ditt system så att även du kan styra din båt utanför din förarplats eller manöverbrygga. Du flyttar således ut manöverbryggans alla funktioner ut till handen i en praktisk fjärrkontroll.

Du har istället flyttat båtens alla viktigaste funktioner. Nu kan du ha dessa tillgängliga på ett enkelt sätt, direkt från din handen, med din smidiga Shipcontroller fjärrkontroll. Genom detta får du en bättre kontroll av din båt och du kan lägga till, testa funktioner samt utföra service av båten, på ett säkert sätt.

Shipcontroller är den moderna sättet att hantera båten säkert

Monterar du en Shipcontroller så kommer det bli en av de viktigaste utrustningarna som du kan ha på din båt. Med den kan du enkelt och effektivt styra alla funktioner i din båt, inklusive motor, styrning. Det gör att du kommer ha full kontroll över hur alla funktioner fungerar, innan du ger dig ut på din båttur.

Största fördelarna med att använda en joystickstyrning till båten

Den första fördelen är att den ger dig fullständig kontroll över din båts viktigaste funktioner. Med en fjärrkontroll kan du starta samt stoppa motorn, till och med styra båten i vilken riktning som helst. Detta innebär att du enkelt kan manövrera din båt i trånga utrymmen eller svåråtkomliga områden.

Om du dessutom någon gång hamnar i en situation där du snabbt måste ta dig i land kan en fjärrkontroll hjälpa dig att göra det utan att behöva oroa dig för att förlora kontrollen över båten. En annan fördel med att ha en fjärrkontroll är att du kan styra funktioner som annars bara kan styras från manöverbryggan. Vilket gör att du kan vara på plats och se hur exempelvis bogpropellern eller akterpropellern agerar.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln