Newspage

Atlaskotan – Behandla mot migrän och huvudvärk

Har du ofta besvär av huvudvärk och migrän, då kan det vara ett tecken på en bakomliggande nerv eller skada som klämmer kring området vid översta nackdelen där skallen vilar mot atlaskotan. Det finns behandlingar som kan motverka både huvudvärk och migrän men även andra bekymmer som domningar i både armen och benen och i vissa fall illamående. Atlaskotan utför dessa behandlingar med en metod som kallas för ATLANTOtec-metoden.

Behandling går till på följande sätt: Behandlingen inleds med att man fyller i ett frågeformulär om sitt nuvarande hälsotillstånd samt hur man mår. Eftersom att det finns vissa risker med att utföra behandlingar på personer med kontraindikationer så utförs inte behandlingarna på dessa personer, det kan vara allt ifrån personer som har cancer till allvarlig osteoporos. Nästa steg i behandlingen är undersökning av muskulaturen i nacken för att mäta huvudets förmåga att vrida sig. Behandlingen utförs sedan med hjälp utav ett speciellt vibrationsinstrument som ger djupverkande vibrationer för muskler. Detta används tillsammans med infravärme för att behandla muskler, bindväv och ligament runt omkring atlaskotan. När infravärmen har värmt upp musklerna så används en djupverkande vibrationsmassage som masserar musklerna punktvis.

Efter en genomförd behandling mäts och dokumenteras rörligheten för att kunna följa upp på personen och eventuella förändringar som sker.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln