Newspage

Analysera vattnet i brunnen

I genomsnitt förbrukar varje person i Sverige 160 liter vatten om dagen och cirka 2,5 miljoner svenskar får vatten från sina egna brunnar. Vattnet i brunnen ser ofta rent ut, men det kan innehålla farliga ämnen som är osynliga för blotta ögat. Därför är det mycket viktigt att regelbundet genomföra vattentester för att undvika intag av dessa skadliga ämnen. Rent vatten är viktigt för oss så att vi kan använda det i hemmet, till exempel för att kunna laga mat och tvätta oss.

Vattenkvalitetstest i brunnen

Beställ ett analyspaket för att ta reda på olika parametrar för vattnet i din brunn. Svensk Vattenanalys ger dig information och vad de olika parametrarna betyder och vilka problem de kan orsaka. Analysen testar de kemiska ämnena och egenskaperna i vattnet, medan mikrobiologi-undersökningen analyserar mikroorganismer och bakterier i vattnet.

Tecken på vattenproblem

Du bör utföra en vattenanalys vart tredje år, men om det finns tecken på att något är fel kan du behöva göra en vattenanalys tidigare. Vattnet ska vara estetiskt tilltalande och inte grumligt, illaluktande eller missfärgat. Flera fördelar med rent vatten är att det smakar gott och minskar slitage på rörinstallationer vilket i längden ökar livslängden för dina rör och maskiner.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln