Newspage

Allt du behöver veta om en pizzaugn

Med en pizzaugn kan du baka en av det mest populära maträtterna runt om i världen. Men för att få det att smaka riktigt bra så krävs det bra pizzaugnar. Pizzor i vanlig ugn kan gå att få att smaka gott men det blir aldrig samma resultat som i en pizzaugn. För att skapa den perfekta pizzan behöver du således ha alla rätta verktyg på plats i ditt restaurangkök.

En pizzaugn kan då göra en enorm skillnad för smaken och konsistensen på din pizza. Men vad är egentligen en pizzaugn? Hur fungerar den och vad ska man tänka på när man köper en för ett storkök eller ett restaurangkök?

Vad är en pizzaugn och varför behöver du en?

En pizzaugn är kort och gott en ugn som är speciellt utformad för att laga pizzor med en mjuk och saftig botten och med en krispig, gyllene skorpa på toppen. Vanliga ugnar kan tillaga pizza också, men pizzaugnar har en rad andra fördelar, även för brödbakning. 

Fördelarna med att använda en pizzaugn jämfört med en vanlig ugn

Pizzaugnar kan bli mycket varmare än en vanlig ugn, vilket gör att pizza kan tillagas snabbare så att de inte blir torra, och närheten till värme gör att pizzan får en härlig krispighet i kanten.

Viktiga faktorer att tänka på när du köper restaurangmaskiner för pizzerior

När du köper en pizzaugn finns det en rad olika faktorer att tänka på. Först och främst måste du bestämma dig för om du vill ha en traditionell ugn som fungerar med ved, en gasugn eller en elektrisk ugn. 

Viktiga faktorer att tänka på när du köper en pizzaugn

En vedeldad ugn ger pizzan en härlig smak och är den mest traditionella ugnen, medan gasugnar kan vara praktiska och lättare att rengöra. Men att använda gas för ugnar för att laga pizza, är inte så vanligt förekommande i restaurangkök. 

Den mest förekommande pizzaugnen är dock en elektrisk ugn. Detta är oftast för att det är enklare att tillaga en pizza i en elektrisk pizzaugn. Detta beror oftast på att den ofta är snabbare och enklare för att kontrollera temperaturen. Däremot kan en vedeldad pizzaugn många gånger skapa en mer unik smak och konsistens på pizzan.

Hur man använder en pizzaugn för att få den perfekta pizzan

När du har bestämt dig för typ av ugn för att laga pizza, då är det viktigt att du kollar de tekniska detaljer och storlek. Se till att ugnen har en jämn temperatur och lägg särskilt uppmärksamhet vid storleken av ytan där pizzan ska stå. Försök att hitta en ugn som passar dina behov och din restaurangs plånbok över tid.

En annan sak att tänka på är att alltid läsa användarrecensioner innan du köper en pizzaugn. De ger dig viktig information om ugnarna som du kan bli förvånad över. Det kan handla om allt från tider för installation och rengöring av ugnen, till förmågan att behålla värmen och graden av härdning av pizzan.

Tillbehör som kan hjälpa dig att göra den bästa pizzan

Du kan också överväga att investera i tillbehör som gör din pizzabakning enklare eller mer exakt. Vill du snabbt testa att göra egna pizzor så kan en pizzasten vara ett bra sätt att tillaga den perfekta pizzan i vanlig ugn. Med rätt verktyg blir arbetet enklare och med en pizzaspade kan du enklare hantera pizzan både in och ur ugnen, utan att bränna fingrarna.

Experttips för att välja rätt pizzaugn för ditt behov och budget.

Att köpa en pizzaugn kan verka överväldigande, men det finns många tillgängliga möjligheter och du kommer att älska resultatet. Beroende på dina behov och budget finns det olika typer av pizzaugnar som passar dig. 

När du väljer en pizzaugn är det viktigt att tänka på storlek, typ av ugn och vilka tillbehör som kan hjälpa dig att göra pizzan perfekt. Om du väljer rätt pizzaugn kan tillagning av pizzan bli en kul och smakfull upplevelse i ditt kök.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln