Newspage

Viktskivor för styrketräning: Allt du behöver veta

Viktskivor och bumpers plattor är en viktig del av alla styrketräningsrutiner. De gör att du kan lägga till motstånd till dina övningar, vilket hjälper dig att tona och bygga muskler. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de olika typerna av viktskivor och bumpers som finns tillgängliga, samt de fördelar de erbjuder. Vi kommer också att ge tips om hur du väljer rätt viktskivor för dina behov. Låt oss komma igång!

Vad är viktskivor och vad gör de?

Viktskivor och bumpersplattor är en av de grundläggande utrustningsdelar som används vid tyngdlyftning och andra styrketräningsövningar. De är vanligtvis tillverkade av metall eller gummi och finns i olika storlekar och vikter. Tyngdlyftare använder viktplattor för att lägga till motstånd till sina lyft och för att öka svårighetsgraden på sina övningar. Genom att lägga viktskivor även kallat bumpers, till sina skivstänger eller hantlar kan tyngdlyftare göra sin träning mer utmanande och förbättra sina resultat. Dessutom kan viktskivor användas för en mängd olika övningar utöver lyft, till exempel knäböjningar och pressar. Som ett resultat av detta är viktskivor en viktig utrustning för alla seriösa tyngdlyftare eller styrketränare.

Typer av viktskivor

Viktskivor finns i en mängd olika storlekar, former och material. Den vanligaste typen av viktplatta är den olympiska plattan, som har ett ca 5 cm stort hål i mitten för att passa på en olympisk stång. Dessa plattor finns tillgängliga i vikter som sträcker sig från 1,25 kg till 25 kg. En annan populär typ av viktskiva är bumperplattan även kallat endast bumpers, som är tillverkad av gummi eller polyuretan och har en upphöjd läpp runt kanten för att förhindra skador på golv eller utrustning. Bumper plattor används vanligtvis för olympiska lyft, till exempel ren och ryck och snatch. De finns tillgängliga i praktiska vikter från 8 kg till 36 kg. Slutligen finns det gjutjärnsplattor, som är den mest ekonomiska typen av viktplatta. Gjutjärnsplattor finns i vikter från 5 kg till 25 kg. Viktskivor är en viktig utrustning för alla seriösa lyftare och det finns en typ av viktskiva som passar alla behov.

Var man kan få tag i viktskivor

Om du letar efter viktplattor kan du vara glad att veta att du har många alternativ. Ett bra alternativ är Viktskivan.se, där du kan hitta ett stort urval av tyngdlyftningsutrustning. De har inte bara ett stort urval av viktskivor, utan de har även skivstänger, hantlar och kettlebell av olika storlekar som gör att du kan träna effektivt med kettlebells och all annan tänkbar träningsutrustning. Viktskivan.se är ett bra ställe att köpa den utrustning du behöver för att nå dina mål, oavsett om du precis har börjat eller är en erfaren lyftare.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln