Newspage

Vi behöver smarta lösningar för lagring av cyklar för att möta klimatproblemen

Klimatproblemen är en ständig oro bland många och politiker inför hela tiden nya lagar för att förbättra vår miljö. En av de stora miljöbovarna är våra bilar. Att totalförbjuda bilar eller att chockhöja skatterna är inte rätt väg att gå då många människor är beroende av bilen för att ta sig till sina jobb och få vardagen att fungera. En elbil hade varit ett bra alternativ, men prisnivån där är fortfarande väldigt hög för majoriteten av Svenska folket.

Att cykla är den miljövänligaste formen av transport vi har om vi bortser från att promenera. För att övergå till en bättre miljö kan det vara bättre att bygga ut städerna och anpassa dem för cykeltrafik. Storstäderna har redan börjat med detta och antalet bilar i städerna minskar för varje år. En av de viktigaste delarna är att cyklisterna ska kunna förvara sina cyklar på ett säkert och smidigt sätt i sina lägenheter. Detta kan enkelt lösas genom att hyresrätter och bostadsrättsföreningar investerar i cykelparkeringar i källarutrymmena. Detta är något som Svenska cykelrum är experter inom och de har många lösningar för tvåvåningsställ för cyklar och cykelliftar.

Ett av de länder som verkligen uppskattar cykling är Nederländerna. Cykelinvesteringar började redan på 1970 -talet, då nya cykelbanor separerade från bilvägar och trottoarer byggdes. De senaste åren har de vidtagit nya åtgärder för att minska koldioxidutsläppen på vägen. Ett sätt i Nederländerna att locka fler att börja cykla är att ge ett skatteavdrag på cirka 19 eurocent för varje kilometer cyklad pendlare till arbetet. Det här låter kanske galet, men de övervinner målet att få bilpendlare att byta bilar mot cyklar för att arbeta.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln