Newspage

Skillnader mellan montering av PVC fönster och träfönster

När du vill utföra ett fönsterbyte i Jönköping eller när du vill hitta någon som kan byta fönster i Sävsjö. Då kan du kontakta en expert på fönsterbyte, dörrbyte och montering av garageportar i Jönköping och Sävsjö. Du kanske läst om olika fönstertyper som finns idag som träfönster, PVC fönster, aluminiumfönster eller hybridlösningar med aluminiumram och träfönster.

Det finns flera olika fönster som kommer fylla dina fönsterbehov och det kan vara svårt att urskilja de bästa för just ditt hus. Kontaktar du en expert på fönster och dörrar, då kommer du enklare få ett fönster som matchar ditt hus förutsättningar. Det kanske inte är försvarbart att köpa det bästa fönsterna med bästa U värdet om resterande delar av huset inte är fullgott isolerade.

Det kan annars leda till att du köper en dyrare lösning, vilket du kanske inte kan räkna hem i dina energibesparande åtgärder. Att välja ett U värde som motsvarar din hustyp ifall om det skulle vara tilläggsisolerat, kan dock vara ett alternativ. Viktigt att tänka på är det att om du monterar dit nya fönster innan och tilläggsisolerar utifrån så kommer dina fönster i vissa fall behöva flyttas ut för att vara i linje med fasaden. Det kan därför många gånger löna sig att tilläggsisolera först och sedan utföra fönsterbyten och dörrbyten.

Vad avgör vilken fönstertyp som passar ditt hus

Fönster av olika material har olika kvalitéter och när du väljer träfönster så kommer det krävas ett visst underhåll. Träfönster är däremot stilfulla och ger ett klassiskt vackert utseende och du kan måla och förbättra dessa själv över tid. Träfönster finns i olika typer och det finns med isolerglas om du så vill.

Väljer du ett aluminimumfönster så går dessa att få i olika lackerade färger från start och det kan krävas en målare om färgen behöver ersättas. Ett aluminium fönster kräver minimalt med underhåll, håller länge samt isolerar bra.

Ett PVC fönster är funktionsinriktat och en budgetlösning, om du mer vill nå funktionen som fönstret innebär. Det kan även vara fönster som inte är direkt i ögonlinje eller ska monteras på en byggnad som är fristående.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln