Newspage

Så här använder du och tvättar ditt äkta fårskinn

Letar du efter skötselråd till för att hantera ditt fårskinn eller fårskinnsfäll, kanske till och med till fårskinnskudden du fick i present. Genom att följa skötselråden av fårskinn från kalantbruk.se så kan du få hjälp med hur du på ett skonsamt tvättar ditt fårskinn samt hur du köper nya direkt från leverantören.

Anledningen till varför fårskinn är så populärt

Du har säkert hört talas om att använda fårskinn till olika saker. Kanske har du en vän som älskar sin fårskinnsfäll eller stolsdyna i förskinn. Eller så har du kanske sett bilder på människor med vad som verkar vara en stor, fluffig filt som de har placerat lite skönt under sina fötter eller i fåtöljen. Fårskinn är otroligt mångsidigt. Det är inte bara mjukt och bekvämt, utan också hållbart och isolerande.

Fårskinnsprodukter är perfekta för allt från kläder till heminredning. Men om du ska använda fårskinn måste du veta hur du ska ta hand om det. Att ta hand om sitt fårskinn är avgörande. Så här kan du försiktigt tvätta ditt fårskinn eller din fårskinnsfäll. På så sätt kan du kan njuta av din fårskinnsprodukt i många år framöver. Du bör alltid följa tillverkarens eller leverantörens speciella anvisningar innan du tvättar ditt fårskinn så att du inte skadar fårskinnet i onödan.

Hur ofta bör jag tvätta ett fårskinn

Du bör tvätta ditt fårskinn med några veckors mellanrum, om du använder det frekvent, eller när det finns ett faktiskt behov. Om varan börjar lukta är det förmodligen dags för en tvätt. Du kan också se att det är dags att tvätta fårskinnet när det börjar förlora sin naturliga glans. Om du tvättar ditt fårskinn regelbundet kommer det att hålla längre och hålla sig snyggt. När du tvättar fårskinn ska du se till att använda skonsamma tvättmedel och kallt vatten. Lägg aldrig fårskinnet i torktumlaren utan låt det lufttorka naturligt.

Hur man skonsamt tvättar fårskinn för hand

Det bästa sättet att tvätta fårskinn är för hand, med skonsamt tvättmedel och kallt vatten. Börja med att behandla de områden som är särskilt smutsiga eller fläckiga. När du har behandlat dessa områden fyller du ett badkar med kallt vatten och skonsamt tvättmedel och lägger hela fårskinnet i det. Låt det ligga i blöt i cirka 15 minuter innan du sveper runt försiktigt med händerna.

När du har låtit föremålet ligga i blöt tömmer du badkaret och fyller på med rent kallt vatten. Skölj fårskinnet noggrant tills allt tvålskum är borta. Vrid aldrig ut fårskinnet utan tryck det försiktigt mellan händerna för att avlägsna överflödigt vatten.

När allt vatten har pressats ut lägger du det fuktiga fårskinnet på en torr handduk och rullar ihop det som en burrito. Tryck försiktigt på den ihoprullade handduken för att få bort ännu mer vatten. Rulla sedan av handduken och lägg det fuktiga fårskinnet på en annan torr handduk i ett välventilerat område så att det kan lufttorka naturligt; direkt solljus kommer att blekna med tiden så försök att undvika att placera fårskinnet i direkt solljus om möjligt.

Du kan påskynda torkningsprocessen genom att placera en fläkt nära den plats där föremålet torkas. Se bara till att inte vrida fläkten för högt eller placera den för nära den plats där föremålet torkas. Eftersom du på så sätt kan skada de känsliga fibrerna i skinnet.

Nu när du vet hur ofta du ska tvätta ditt lammskinn eller fårskinnsfäll och hur du gör det försiktigt. På så sätt kan du använda din fäll länge. Kom bara ihåg: använd skonsamt tvättmedel, kallt vatten, behandla områden som är särskilt smutsiga eller fläckiga. Vrid aldrig ut vått fårskinn efter tvätt, tryck istället försiktigt mellan händerna för att avlägsna överflödigt vatten. Låt det lufttorka naturligt i ett välventilerat område utan direkt solljus.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln