Newspage

Så bygger du ett vindskydd med en presenning

Med en presenning, kraftigt snöre och en kniv kan man sätta upp sitt egna vindskydd. Det första man ska göra är att hitta en bra plats där marken är relativt plan och där det finns träd man kan spänna presenningen vid. Fäst surret i två hörn av presenningen och spänn presenningen mellan två träd på ca 1,5 m höjd beroende på vilken höjd ni vill ha i vindskyddet. För skyddet och värmen är det bra att ha det lågt men för att få mer plats är det så klart smidigt med högre i tak. Beroende på hur stor presenning man har och hur stor vindskydd man vill bygga kan man antingen vika presenningen dubbel och fästa mitten i marken med öglor och ”tältpinnar” som du lätt kan tälja av pinnar du hittar i skogen. Då bli en halvan av presenningen tak och andra halvan golv. Som alternativ om man inte har lika stor presenning fäster man de andra två hörnen i marken och låter presenningen bilda ett lutande tak men utan golv.

Det finns många andra användningsområden för en presenning. Bland annat som skydd mot diverse naturfenomen som bland annat vind, regn och även solljus. En presenning kan även användas som ett droppskydd när man målar t.ex. en båt eller något liknande. Det kan även användas som skydd för båtar, vedhögar och andra föremål. Det finns som sagt väldigt många användningsområden och Tentarp erbjuder dem bästa presenningarna i högsta kvalité.

Tentarp erbjuder presenningar av hög kvalité. Dessa presenningar kommer att hålla i många år framöver och erbjuds i helsvetsad fåll runt om samt öljetter i mässing eller plast. Anledningen till detta är för att slippa sömmar som ska släppa med tiden och rostfläckar. Möjligheten finns även att reparera presenningar och andra PVC-täckningar hos Tentarp.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln