Newspage

Granithällar av vacker natursten till uteplatsen

De många användningsområdena för natursten. Natursten är ett mångsidigt och tidlöst material som kan användas på många olika sätt i hemmet. Vare sig du vill lägga till en elegant touch på dina köksbänkar eller skapa en vacker uteplats har natursten något att erbjuda. Det finns många olika typerna av natursten och hur de kan användas i hemmet.

Marmorkross som skapar en vackrare trädgård

Marmorkross är små bitar av marmor som har skurits eller krossats till kuber eller andra mer flisade former. Dessa är perfekta för att lägga till textur och färg på en mängd olika ytor.

Detta kan vara exempelvis gångvägar, uteplatser, uppfarter med mera. De ger också utmärkt dränering tack vare sin porösa natur. Marmorkross kan användas som en vacker accentbit i jordfria rabatter. Marmorkross kan även blandas in i ett grunt lager med cement för att bilda en mer enhetlig yta.

Kantstenar och marksten av natursten av granit

Granitkantstenar är mycket hållbara och håller i många år om de installeras på rätt sätt. De finns i många former och storlekar så att du kan hitta en som passar dina exakta specifikationer.

Stenar av granit kan även användas för gränser eller stigar runt trädgårdar eller gårdar. Dessa används även som kantstenar längs uppfarter eller trottoarer.

Kantstenar av granit är också bra accenter för poolområden eller kring dammar. Eftersom granit inte bleknar med tiden som vissa andra material kan göra.

Granithällar och granitplattor för gångvägar och granittrappor

Granitplattor är stora granitbitar som har skurits från bergssidan i rektangulära former och polerats slät på båda sidor. Plattor av granit kan också användas i kök som bänkskivor.

Dessa kan också användas utomhus som markstenar på gångvägar eller uteplatser eftersom de är mycket motståndskraftiga mot väder och färgning.

Granitplattor finns i flera olika färger så att du kan hitta en som kompletterar ditt hems exteriör på ett bra sätt. Granitplattor är utskurna stenar av granit som har skurits i fyrkanter.

Alternativt olika rektanglar dessa har sedan lagts ut i mönster på uppfarter, uteplatser, pooldäck med mera.

Olika material och former av dekorsten av natursten

De mest populära sorterna är skiffer, kalksten, sandsten och blåsten, men det finns dussintals andra sorter också, beroende på vilket utseende du vill ha.

Det fina med markstenar är att de kräver lite underhåll. Det räcker med att sopa bort nedfallna löv då och då. Dessa är ändå mycket tåliga mot fotgängare och dåliga väderförhållanden under hela året.

Dekorstenar är stenar som används för mer dekorativa stenar. Dessa finns i alla möjliga färger, former, storlekar, texturer och ytbehandlingar. På så sätt kan du anpassa dessa precis som du vill.

Dekorsten som passar bra till alla tänkbara ändamål

Det finns inga gränser för vad du kan skapa med dekorativa stenar. Tänk på trappsteg i en trädgårdsväg. Dekorativa stenar kan även vara vid mönstrade vägar runt din fastighet.

Men även som väggar i planteringslådor, skulpturer och olika vattenspel. Möjligheterna är verkligen oändliga med dekorativa stenar.

Dekorativa stenar ser självklart även bra ut inomhus också. Placera dem gärna längs din eldstad, använd dem som delväggar i en entré. Det används även som bäddmaterial runt blomkrukor. Möjligheterna är verkligen oändliga.

Natursten kan hjälpa dig att skapa en mer lättskött trädgård

Natursten har så mycket potential när det gäller att se hur den kan passa in i något projekt hemma, både inomhus och utomhus.

Oavsett om det handlar om att skapa textur med marmorflisor, ge stabilitet med granitkantstenar, betona lyx med granitplattor. Ni kan du enkelt skapa vackrare miljöer både inomhus och utomhus med dekorativ sten, natursten har något unikt för alla.

Med sin tidlösa stil i kombination med sin exceptionella hållbarhet är natursten säker på att ge värde åt alla projekt. Oavsett om de är stora eller små. Varför inte överväga att lägga till natursten redan i dag.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln