Newspage

Fördelar med att byta tätningslist på fönster

Det finns flera fördelar med att byta ut nuvarande tätningslist som exempelvis en tätningslist för fönster. När du ska byta ut eller renovera dina fönster, då vill du många gånger även göra dessa mer energieffektiva. Fönster spelar även en viktig roll för att hålla bostäderna isolerade. Dessa ger ljus och ventilation samt möjliggör en bekväm boendemiljö.

Men nya tätningslister till dina fönster kan du många gånger även förbättra även luftutbytet. Framförallt om den gamla tätningslisten för fönstret inte längre gör sitt jobb. Att byta ut fönstertätningslisterna kan underhållet av dina fönster och det kommer således med ett flertal fördelar.

Energiförbättring genom att byta ut gamla tätningslister

En av de viktigaste fördelarna med att byta ut din fönstertätningslist är ökad energieffektivitet. Gamla fönster kan ha luckor eller sprickor som inte är ordentligt tätade. Detta kan tillåta kall luft att komma in i hemmet under vintermånaderna.

Genom att byta ut fönstertätningslisten säkerställer du att dessa luckor är tätt förseglade och håller varm luft inne där den hör hemma. Detta bidrar till att förhindra energiförluster genom fönstren och håller dina värmeräkningar låga under vintermånaderna.

Nya tätningslister minskar i många fall buller från utsidan

En annan fördel med att byta ut din fönstertätningslist är bullerreduktion. Om det finns luckor i dina fönstertätningar kan ljud utifrån lätt komma in i hemmet. Detta kan vara särskilt märkbart om du bor i ett bullrigt område eller nära en trafikerad gata.

Genom att byta ut tätningslisten runt dina fönster kan du bidra till att minska ljudet utifrån avsevärt och skapa en lugnare atmosfär i ditt hem.

Väderskydd med praktiska fönsterskydd

Nu kan du enkelt byta fönstrens tätningslister i samband med fönsterbyten. Att arbeta fritt på ett väderskyddat med ett fönsterskydd har flera fördelar. Detta har stora fördelar genom att du kan arbeta även om det både regnar och blåser rejält.

Med ett bra fönsterskydd så kan du lugnt arbeta vidare från insidan. Om du tycker att det har gått för lång tid sedan du senast bytte ut eventuella slitna fönstertätningar på dina fönster. Då kan det vara aktuellt att se över dessa omgående.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln