Newspage

En guide för att städa ditt hem ordentligt när du flyttar ut

Att flytta är redan ett stort åtagande. Att packa ihop alla dina ägodelar, hitta transportmedel och formulär för adressändring kan vara skrämmande uppgifter i sig, för att inte tala om att lägga till utmaningen att städa ditt gamla hem från topp till tå.

Vare sig du är ett snyggt missfoster eller har en tendens att vara lite stökig vill du lämna ditt hem i bästa möjliga skick för nästa invånare när du flyttar ut. Ingen vill uppleva ett scenario där de får tillbaka en deposition som inte är lika stor som de hoppats på grund av att städavgifterna var för höga.

Att flyttstäda kan tyckas vara en onödig utgift, men det kommer att spara pengar och huvudvärk längre fram. Använd den här guiden för att se till att du täcker alla dina baser och har ett rent blad för din nya bostad. Om du behöver hjälp med flyttstädning går det att kontakta en städfirma i Stockholm som Hem Rena Linjer.

Börja med de stora sakerna

Det första steget är att ta hand om alla stora föremål som behöver tas om hand, till exempel sängar, byråer och soffor. Dessa föremål kommer sannolikt att behöva dammas, dammsugas och moppas runt om så att all smuts, damm och fläckar avlägsnas. Se till att kontrollera även hörn och vrår för att hitta eventuell dold smuts. När du har dammsugit och moppat kan du använda en luddvals eller en dammduk för att gå igenom området en gång till för att hitta eventuellt kvarvarande skräp.

Glöm inte bort under möblerna

Ofta glömmer vi bort vad som lurar under våra sängar och soffor. Använd en ficklampa för att få en bra titt på dessa områden och se till att dammsuga och moppa ordentligt. Flytta allt ur vägen så att du kan rengöra varje tum av dessa områden – även de ställen du inte kan se!

Ditt kök kommer att kräva lite extra arbete, men det kommer att vara värt det i slutändan. Dra ut allt ur skåp och lådor och tvätta dem med tvålvatten. Gör samma sak med dina apparater – både på insidan och utsidan! Glöm inte ställen som bakom kylskåpet och ugnen där fett och smuts kan samlas med tiden. Om det finns några tallrikar kvar i skåpen, se till att tvätta även dessa innan du packar undan dem. När allt är rent och torrt, lägg tillbaka allt på sin plats.

Badrummen är ett annat område där saker tenderar att missas under flyttstädning i Stockholm. Duschgardiner eller dörrar, kakelfogmassa, toaletter (inne och ute), diskbänkar, kranar – allt detta behöver särskild uppmärksamhet när du städar.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln